PUBLICITAT

Nou centre de salut mental al país

El Ministeri de Salut vol apostar a mitjà termini per un nou centre per a pacients amb malalties mentals. La voluntat és evitar o, com a mínim, reduir el nombre de trasllats de malalts a l’estranger que es fan actualment per la manca d’un espai habilitat per ingressos d’aquestes característiques. De moment, només s’han pressupostat 30.000 euros per a l’any vinent malgrat que fonts ministerials asseguren que la voluntat és que la infraestructura pugui començar-se a construir l’any que ve. Amb tot, el Govern encara no té cap ubicació definida per a la construcció de les instal·lacions mèdiques. 
La idea és que el centre, a més d’atendre les persones amb patologia mentals que requereixin d’un ingrés, també pugui servir com a hospital de dia. De manera que també podria acollir, per exemple, els malalts d’alzheimer, la qual cosa donaria resposta a la petició de l’associació dels afectats. En total, es preveu que pugui acollir en ingrés una cinquantena de persones. 

Les dades dels darrers anys facilitades pel SAAS mostren una evolució a l’alça de les visites realitzades a salut mental de l’hospital, així com de les derivacions que s’han hagut de fer tant pel que fa a pacients menors d’edat com als majors de 18 anys. Andorra no és una excepció en l’increment de malalties i baixes laborals per causes psicològiques i psiquiàtriques. És una tendència que sovint els experts relacionen amb els ritmes i els estils de vida actuals. Per tot plegat, és important i cada dia es fa més imprescindible apostar per instal·lacions i tractaments que s’adaptin a aquestes tendències i que ajudin a reduir el nombre de baixes per aquests motius o, si més no, la seva durada. A més, tan important és el tracte pel pacient com també per les seves famílies, que sovint tenen dificultats per estar a prop dels seus éssers estimats quan aquests han de ser ingressats fora de les nostres fronteres. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT