PUBLICITAT

Invertir en sistemes de control i seguretat

El Govern està realitzant una sèrie de compareixences públiques davant del Consell General per exposar les principals línies d’actuació de cada ministeri, així com per respondre les possibles preguntes que tinguin els parlamentaris en el marc del control a l’Executiu que els correspon. Ahir va ser el torn del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. Entre d’altres qüestions, l’exposició va destacar per l’anunci de la intenció de l’Executiu d’implementar un sistema de control i seguretat a través de l’iris de l’ull que afectaria a tots els residents i fins i tot als visitants. 

La proposta es podria definir com una empremta ocular i permetria, un cop hi hagués creada una base de dades, agilitzar alguns tràmits administratius, a més de donar un plus en seguretat. En aquest sentit, el ministre va indicar que ja hi ha altres països, entres els quals els Estats Units, que utilitzen aquest mètode. 

Un altre dels punts destacats de la compareixença és la voluntat de Rossell de crear un grup de prevenció i manteniment dins del Cos de la Policia que actuaria en actes o esdeveniments en què s’aglomeri un gran nombre de persones com poden ser manifestacions, festes majors o activitats esportives. A tall d’exemples concrets, el ministre va recordar els aldarulls del Pas de la Casa a l’hivern o els que van tenir lloc per la festa major de Sant Julià de Lòria. 

Totes les mesures tenen com a principal objectiu garantir la seguretat als ciutadans amb la modernització o el reforç dels mecanismes dels quals el Principat ja disposa. És important invertir en control i vigilància, però també ho és nodrir la nostra legislatura de mecanismes que permetin utilitzar totes les noves mesures sense infringir ni vulnerar la protecció de dades de la població. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT