PUBLICITAT

Reaccionar davant del debat obert sobre l’avortament

L’avortament és un tema que els últims anys ha sortit a l’escena social i política. Hi ha sectors que aposten clarament per obrir un debat, i d’altres en canvi prefereixen passar pàgina o bé mirar cap a una altra banda. A partir d’aquest debat també n’han sorgit d’altres de paral·lels, o que hi tenen una relació directa per les seves conseqüències, com la continuïtat del Coprincipat com a model d’estat.

Les declaracions de la magistrada del Tribunal de Corts, Canòlich Mingorance, admetent davant l’ONU que la CASS reemborsa els avortaments de les andorranes o residents a l’estranger, van encendre la controvèrsia. Des del Govern es nega que aquesta pràctica es realitzi, afirmant que tot va venir fruit d’una informació que no era exacta i d’un error humà. Al Consell General ahir es van poder comprovar les diferents posicions que existeixen sobre aquest aspecte, en una discussió que vol anar més enllà. Josep Pintat indicava que la Fiscalia ha d’actuar d’ofici per si la CASS està realitzant veritablement aquesta praxi. 

Per la seva part, el PS demana realitzar un referèndum sobre l’avortament, per conèixer que és que pensa la ciutadania del país. Xavier Espot a nivell personal està a favor de la despenalització, però com a cap de Govern assenyala que s’han de valorar altres paràmetres, com el Coprincipat, que demanen precaució i sensatesa. A vegades, parlar sobre la interrupció voluntària de l’embaràs ha causat malestar i s’ha deixat de banda, però els últims esdeveniments han tornat a obrir el debat, i sobretot, en l’àmbit social és un tema que es troba sobre la taula. Els polítics han de plantejar-se que volen fer. Si afrontar de veritat aquest assumpte, o bé deixar-lo aparcat de manera indefinida, fins que més endavant torni a sorgir de manera més o menys espontània.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT