PUBLICITAT

Una plataforma que va generar recels encara no tancats

La plataforma de Soldeu, que ha sigut una de les infraestructures que en els dos úlltims anys ha generat més debat i polèmica sobre el seu aixecament, va acabar sent ahir finalment inaugurada. L’espai, que va ser declarat projecte d’interès nacional fa dos anys, va desembocar a una crisi en el sector de l’esquí que gairebé va comportar la dissolució de Grandvalira, que finalment es va acabar salvant in extremis. 

En la inauguració d’ahir, l’enrenou dels últims mesos encara planava sobre l’escenari. Tot i que el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, no va referir-se explícitament a ningú, sí que es van fer palesos els recels que encara hi ha arran de l’aixecament d’aquesta obra. Indirectament, sí que es referia al màxim accionista de SAETDE, Joan Viladomat, que va presentar un recurs i també al PS, que es va oposar a la proposta del Govern.

La plataforma, que ha costat uns 30 milions d’euros, és un dels valuards de l’estació d’esquí, però també va significar l’obertura d’uns recels que segurament encara no han estat curats i el fet de superar-los requerirà encara més temps. La intenció és que ara, amb l’estructura ja consolidada, Grandvalira també opti per per celebrar noves proves d’alt nivell que també permetin consolidar-la en el mapa de les grans competicions internacionals de l’esquí. Després de la forta inversió, caldrà analitzar l’amortització que se’n farà de l’obra, que ja va acollir les finals de la Copa del Món a principis d’any, el detonant pel qual va ser construïda. El debat sobre les polítiques en infraestructures acostuma a anar envoltat de polèmica i de polseguera en un país que precisament va necessitat d’aquest tipus d’obres. És necessari que en cada dossier, i no només en el que fa referència a la Plataforma, es mantingui un debat serè, i allunyat dels interessos que acompanyen cadascú.

PUBLICITAT
PUBLICITAT