PUBLICITAT

Andorra surt al carrer per mostrar la seva solidaritat

Més de 1.200 persones van participar ahir a la  sisena edició de la Caminada Contra el Càncer, que va organitzar Assandca. Una marea rosa va omplir els carrers d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, afavorits pel bon temps, i amb l’expectativa de sumar un nou rècord en la recaptació per combatre aquesta malaltia. 

Segons els pronòstics, s’haurien de superar els 7.700 euros, cosa que per les dimensions del Principat, seria una xifra que demostraria la forta implicació i la solidaritat de la societat. 
Això també es desprèn durant l’organització d’altres esdeveniments que tenen un caire altruïta, com ara les maratons per donar sang, les marxes, i altres activitats i donacions que es fan al llarg de l’any per diferents causes. Andorra forma part d’un context polític, històric i geogràfic que encoratja a la participació i a la col·laboració, com també ho fan països i col·lectius dels dels voltants. Exemples en són La Marató de TV3 o Le Téléthon. La idiosincràcia del país també permet que els lligams entre els diferents actors de la societat s’enforteixin en casos com aquests que, malauradament, afecten una part de la nostra societat.

Per arribar a aquest èxit, però, hi ha hagut un procés d’implicació per part de l’entitat organitzadora, Assandca, que durant l’any prepara moltes activitats relacionades amb la conscienciació sobre el càncer, i que ha estat constantment reclamant la necessitat d’acostar els tractaments de radioteràpia per als pacients al Principat. Tots els espectres polítics, socials i econòmics del país tenen una molt elevada implicació a l’hora de solidaritzar-se i cal continuar en aquesta línia en els pròxims anys i, en la mesura que sigui possible, seguir reforçant-la si és necessari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT