PUBLICITAT

Tornar al concepte de llibertat i treball

  • PREFRIR EL DEBAT A TROBAR SOLUCIONS ÉS LA MÉS CÒMODA DE LES POSTURES
EDITORIAL

La situació política actual es podria definir com "liquidació per tancament", almenys per alguns sectors en què sigui així. La realitat, però, és un altra molt diferent i no s'hi val a amagar el cap sota l'ala. Preferir el debat a la trobada de solucions és la més còmoda de les postures. Per a qui només es troba bé que debatent missatges secundaris se li haurà de recordar que no és moment per vel.leïtats de cap tipus, perquè tenim massa problemes per practicar el joc de l'ou com balla. Alguns polítics --amb una mentalitat que demostren la seva poca professionalitat-- només es troben bé practicant gestos i discursos per a la polèmica. En tot cas aquesta és una feina secundària, basada en buscar punts febles per desgastar al Govern. Estan en el seu dret, però no hauria de ser l'única obsessió.

Voler arreglar la reforma fiscal abans de les eleccions és una postura gens criticable, si realment és això el que es vol fer. Defensar una reforma fiscal a la baixa, perquè es vol entrar en el període de tancament polític, és un luxe que no ens podem permetre. La necessitat va per un altra camí i tots els indicadors ho demostren. Alguns volen vendre aquesta iniciativa com el regal d'un ou de xocolata amb sorpresa a dins. En aquest cas la sorpresa és que l'ou només és un ou sense cap sorpresa a dins. La clara voluntat de voler prescindir de la política per buscar solucions empresarials a les coses és falsa en el seu contingut i enganyosa en el seu vestuari. Ara més que mai es necessiten els compromisos polítics ferms, basats en programes polítics clars i fora de tot dubte. Disfressar les coses només es pot fer per Carnaval, encara que alguns porten la seva màscara tot l'any.

L'estat de la nostra economia és feble i la societat del benestar encara més. Del primer es parla molt i del segon gens ni mica. A qui demana un canvi revolucionari per solucionar les coses convé recordar-los que tota revolució ha començat sempre amb veu progressista, encara que després els sectors habituals i coneguts s'encarreguin de silenciar-les o decolorar-les convenientment.

Hem de tornar als conceptes de progres i treball. Augment de la competitivitat i llibertat per la necessària reforma social que ara no pot ser més urgent. Sense missatge polític --el que sigui-- és difícil la creació del projecte. Només partint de la realitat pensada, la reflexió sentida i l'emoció del descobriment de noves formules podem oblidar un temps que ja no és i uns dinosaures que no haurien d'existir, com no sigui en els museus. La feina política ara mateix es mirar, seguir, deixar fer el que es necessita, perdre els complexos i trobar de nou el missatge de les coses, per arribar a la solució dels problemes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT