PUBLICITAT

Quan tothom mira cap a casa

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va admetre ahir durant l’Andorran Financial Summit que la delicada situació política que viu Catalunya podria propiciar l’arribada de dipòsits bancaris al país. Tal com va afirmar, «els diners són els primers que es mouen en situacions convulses per buscar un refugi segur» de manera que Andorra es podria beneficiar econòmicament parlant de la incertesa dels nostres veïns del sud. Vindria a ser una resposta d’acció - reacció dels ciutadans de Catalunya.
No se li pot retreure al ministre que miri pels interessos del país en una qüestió que ben poc depèn d’Andorra amb una afirmació que només constata les conseqüències d’una realitat del país veí. A més, va deixar clar que calia fer-ho sempre des de la normativa vigent de transparència i complit tots els requisits legals. Més enllà d’aquestes paraules, el responsable de Finances es va abstenir de pronunciar-se sobre si ja havien evidenciat un increment de l’arribada de diners procedents de Catalunya. També l’Associació de Bancs d’Andorra va constatar que l’interès pels productes bancaris del país per part dels catalans ha augmentat les darreres setmanes.
De fet, des d’un punt de vista estratègic i de prudència política és comprensible que el Govern no es posicioni davant el procés d’independència que viu Catalunya. No ho ha fet tampoc cap grup de l’oposició. De fet, es tracta d’un posicionament que segueix a l’espera del que pugui passar i que fins i tot s’entén des de sectors independentistes com és l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Andorra. L’únic que se li pot retreure a l’Executiu és que no condemnés des d’un bon inici i de forma contundent la violència que es va viure a Catalunya el passat 1 d’octubre, tal com van fer tots els partits de l’oposició amb representació al Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT