PUBLICITAT

Deures pels propietaris de gossos, sí. I els drets?

Les administracions estan incidint molt en els deures dels propietaris de gossos, i així ha de ser, ja que tenir un animal de companyia no ha de suposar en cap cas molèsties als ciutadans o perjudicis al mobiliari urbà. També s’ha de dir en veu molt alta que la majoria de propietaris de gossos destaquen pel seu civisme, sobretot pel que fa a la recollida dels excrements i en portar lligats als animals per evitar ensurts inesperats. Tot ha de tenir com objectiu una convivència tranquil·la entre les persones que tenen animals domèstics i els que no, que ningú ocupi l’espai de l’altre i que ningú se senti poc respectat.
Tenir un gos a casa comporta unes responsabilitat també pel que fa a la cura que es mereixen els nostres companys animals, se’ls ha de dedicar temps i assegurar el seu benestar.
El Comú d’Andorra la Vella va anunciar ahir que treballa en una nova ordinació per regular la higiene a la via pública que fixarà l’obligació dels propietaris de gossos de ruixar les miccions dels seus animals. No fer-ho podrà suposar una sanció de 60 euros, un import que s’incrementarà si s’és reincident i que sembla bastant exagerada en comparació amb altres infraccions molt més greus. A més hi ha algunes preguntes a fer, com on es podran comprar les ampolletes quan el comú les deixi de donar, o si es multarà també als turistes que, óbviament, ignoraran la nova normativa.
I és que s’està incidint molt en els drets dels propietaris i des de la majoria de comuns es fa ben poca cosa per oferir espais tancats on els gossos puguin córrer en llibertat, o simplement pipicans. A Andorra, malgrat ser un país en plena natura, tenir un gos és més difícil que en moltes ciutats espanyoles o franceses. Si el gos té un bon espai no orina al carrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT