PUBLICITAT

Cap a un país de cinc estrelles

La nova Llei general de l'allotjament turístic busca, entre altres coses, marcar la diferencia amb els nostres competidors. Andorra té una bona fama pel que fa als seus establiments, però amb la nova normativa els controls a què es sotmetran els establiments augmentaran per tal de garantir al client que té el que paga. Potser un altre tema seria parlar de les tarifes a les que es paguen els hotels, perquè no té res a veure quan val una nit d'hotel de cinc estrelles a Barcelona o Madrid i el que val a Andorra, on es poden trobar hotels de luxe als preus de pensions a la capital catalana. Però el tema és que hi haurà fins a 211 punts que els examinadors tindran en compte a l'hora de donar la categoria a un hotel, per evitar, entre altres coses, que el mobiliari sigui antiquat o que l'hotel no tingui una neteja a l'alçada de la seva categoria.


Les noves tecnologies tindran un efecte important també en aquestes valoracions, ja que per primer cop es dona veu al client per opinar de les estrelles que es mereix l'hotel a través de les valoracions que aquests fan a diverses pàgines d'internet. Una bona notícia però caldrà tenir en compte a l'hora d'aplicar aquests criteris quines són les webs que es tenen en compte, ja que se sap, que de les més populars, a alguna pots posar lliurement comentaris (positius i negatius) sense ni tan sols haver estat en un establiment, cosa que pot fer decantar la balança cap a una categoria que realment l'allotjament no mereix, o encara fomentar més les males pràctiques a través de la xarxa d'algun hotel cap a ell mateix en positiu o cap a la competència en negatiu.

Sigui com sigui és un pas més per aconseguir que Andorra segueixi en l'imaginari col·lectiu com un país de referència turística, on pagues un bon preu per l'establiment al qual vas i en surtis satisfet, i que a més hi hagi uns barems clars de com s'aconsegueix una estrella més. Cal tenir presents que hi ha països on no hi ha ni tan sols legislació al respecte i que els establiments s'autoatorguen les estrelles que tenen, i altres amb uns laxos criteris que fa que per tenir certes garanties hagis d'agafar hotels amb un gran nombre d'estrelles.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT