PUBLICITAT

Diferents sensibilitats liberals amb la reforma comunal

Fins que els dirigents liberals no diguin el contrari el Govern té assegurada l’aprovació de les lleis de competències i transferències, tot i la rabieta liberal pel tracte que van rebre les seves esmenes en la comissió legislativa de dijous passat. Qualsevol observador pot deduir que hi ha poca habilitat per part dels dos grups parlamentaris.
D’una banda l’oposició liberal sembla que no és prou conscient del que valen els seus vots, imprescindibles perquè l’Executiu pugui presentar aquesta reforma comunal com un dels èxits de la legislatura. D’altra banda, des de DA dona la impressió que es valora poc el suport del grup liberal i que no es té en compte que una actitud de prepotència pot fer canviar la intenció de vot. Ld’A, però, es va equivocar quan va manifestar que el tractament de les seves esmenes no condicionarien el vot en el Consell General del proper dia 20. Ara lamenten que DA va liquidar totes les esmenes en 30 minuts, no va acceptar debatre-les en la comissió i se senten més que decebuts, menyspreats.
Aquest fet està donant força a les veus més crítiques amb el suport als dos projectes, encara que oficialment Ld’A només ha mostrat el seu malestar per la situació creada després de la comissió i ha avisat que el seu vot no està encara decidit, en un clar missatge als demòcrates.
En tot aquest afer tindrà bastant pes el que digui Miguel Ángel Aparicio en l’ampliació del seu informe. El catedràtic s’ha desplaçat a Sant Julià de Lòria per treballar des del comú, i les seves conclusions seran molt tingudes en compte perquè es tracta d’un expert de gran prestigi i de qui ningú pot negar el seu coneixement de la Constitució andorrana. D’aquí al dia 20 el guió no sembla escrit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT