PUBLICITAT

DA veu torpedes lauredians contra la reforma comunal

La junta de presidents va decidir dilluns que finalment el debat sobre les lleis de transferències i competències no tingui lloc avui, com en principi estava previst, sinó el proper 20 d’octubre. Segons va anunciar la subsíndica general, Mònica Bonell, en la roda de premsa posterior, el canvi s’argumenta per la falta de temps d’estudiar els informes encarregats pel Govern sobre la constitucionalitat de la reforma legislativa.
L’informe que el Comú de Sant Julià va encarregar al catedràtic en dret constitucional Miguel Ángel Aparició ha tingut dos efectes ben diferents. D’una banda ha obert els dubtes sobra la constitucionalitat de les lleis de transferències i competències i, d’altre, ha creat una escletxa entre l’Executiu i un comú de la seva òrbita, encara que el cònsol sigui independent.
Tant és així que les ferides continuen obertes. La decisió de la corporació local de demanar a l’exmembre del Tribunal Constitucional una versió ampliada de l’informe no tindrà conseqüències en la tramitació i debat de les lleis al Consell General, però si que està marcant les relacions entre les dues administracions del tal manera que des de DA ja es parla d’una estratègia estudiada per intentar retardar l’aprovació dels dos textos i evitar que siguin aprovats per la cambra.
Els dos projectes necessiten de majoria qualificada i per tant cal el suport del grup liberal que es mou en l’ambigüitat, tot i que de les tímides declaracions es desprèn la predisposició a facilitar l’aprovació d’aquests dos textos que han de permetre la reforma que tant li ha costat al Govern perquè, tot i tenir l’aval dels comuns, aquests no han amagat les seves reticències, especialment en el punt on Aparicio apunta una de les presumptes inconstitucionalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT