PUBLICITAT

El turisme sense el seu vessant més negatiu

Quan el turisme es massifica de forma descontrolada fins el punt d’afectar la convivència entre els veïns, llavors el turisme entra en la seva vesant més negativa. Està passant a Barcelona, on el turisme es comença a veure més com un problema més que com un factor positiu que empeny l’economia. Fins i tot el turisme pot ser contraproduent si només s’aposta per la massificació i el turisme barat, de manera que la creació de llocs de treball es fa de manera precària, amb sous baixos que no generen riquesa en el país.

Però fins i tot altres aspectes negatius poden ser reconvertits i aprofitats com una oportunitat. El turisme pot ser l’estímul necessari per adoptar mesures de millora i conservació ambientals. En molts llocs l’administració pública ha introduït mesures de planificació turística, que solen arribar massa tard, ja que l’entorn ja ha estat degradat. També l’activitat turística pot convèncer la població local perquè protegeixi el seu entorn i creï zones d’especial protecció, com parcs naturals.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va inaugurar ahir l’exposició Turisme sostenible al Centre de Formació Professional. Camp va aprofitar l’acte per destacar la importància de conscienciar en la necessitat d’aplicar polítiques de sostenibilitat al sector del turisme, tenint en compte l’increment important de turistes previst en el futur a nivell mundial, i garantir-ne la seva qualitat i convivència amb els ciutadans autòctons que reben els visitants.

A Andorra hem patit la bombolla immobiliària sorgida arran de la necessitat de mà d’obra d’una economia basada en el turisme. El ministre ha plantejat que en el futur s’haurà de valorar a quines valls hi pot haver més impacte»per definir si caldrà dosificar el nombre de persones que hi arriben. I és que cal actuar abans que hi hagi ferida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT