PUBLICITAT

Les mesures per reactivar el mercat del lloguer

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va anunciar dijous al Consell General que s’estan mantenint converses amb els bancs perquè alliberin els seus pisos per posar-los a lloguer. Per facilitar-ho, el ministeri està disposat a modificar la llei d’arrendaments de finques urbanes perquè els contractes passin de cinc a tres anys, de manera que els propietaris tinguin menys dificultats en posar a la venda els habitatges quan ho desitgin. El lloguer s’està convertint en un problema important i l’evolució del mercat no permet preveure un canvi si no és per la intervenció de les administracions.
El lloguer s’ha convertit en un instrument d’inversió davant la devaluació del preu del diner, fet que repercuteix negativament en aquelles persones que busquen una alternativa a la compra d’un habitatge.
Es tracta d’una proposta realista que permetrà als bancs donar sortida momentània als pisos que tenen desocupats.
Paral·lelament, el Govern suprimirà l’exigència de no tenir deutes amb l’administració pública i obrirà les ajudes als treballadors per compte propi amb empleats contractats. Aquests són dos dels canvis que el ministre ha remarcat també que es flexibilitzaran les exigències documentals quant als rebuts bancaris i els títols de propietat. Des del PS es retreu que les mesures arriben tard, però és millor ara que mai, així que s’ha d’esperar que l’Executiu –amb la col·laboració dels comuns– pugui fomentar el lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge a moltes persones i famílies que no poden optar a la propietat i que alhora veuen com l’increment dels preus dels lloguers es menja gran part dels ingressos. Fins i tot hi ha qui es replanteja venir a treballar a Andorra després de fer números.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT