PUBLICITAT

El desgavell de l’os: per on va sortir el plantígrad?

Ens quedarem sense saber què va passar exactament el dia que l’os Torb va ser abatut, i mort? Tot i que el ministre portaveu va suggerir passar pàgina en l’assumpte, encara hi ha un judici pendent, en què es jutjarà l’autor material dels fets. Ell va disparar, és cert, però estava sol, i, a més, segons revela l’informe de Medi Ambient sobre el cas, al qual ha tingut accés EL PERIÒDIC, la manca de personal del parc d’animals, un mal endèmic, va impossibilitar aplicar el protocol d’emergències en un cas així, és a dir, que potser s’hauria pogut evitar matar l’os, disparant-li un dard narcotitzant per retornar-lo al recinte amb la seva família (recordem que Torb és fill de Julio i Iaia, i germà de Neu).

Les incoherències són moltes i, a més a més, l’informe revela que les càmeres de seguretat no van captar com va sortir l’os del seu tancat. Per què? No gravaven? Estaven mal enfocades? No cobreixen tota l’àrea?

A més, la tanca de seguretat no va funcionar. Un recinte electrificat hauria d’haver impedit que l’os en sortís, però sembla que el plantígrad era prou espavilat per saltar-se tots els controls. També va tenir temps de cruspir-se una ovella que s’havia colat al parc i d’apropar-se perillosament al recinte de les daines, ja que es va trobar pèl seu a la reixa.

D’entrada, el Comú de Sant Julià de Lòria va treure pit dient que s’havia actuant correctament, tot i que el resultat fos l’os mort. Després va rectificar i ho va atribuir a un error humà, dient que algú s’havia deixat la porta oberta. L’únic detingut pels fets, l’autor dels trets, va ser jutjat mitjançant ordenança penal, però va rebutjar acceptar la pena imposada.
Amb tot, el Govern tampoc ha entonat cap mea culpa i el parc estava com estava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT