PUBLICITAT

El vehicle elèctric ocupa el mercat poc a poc

Gairebé un terç dels més de dos milions de cotxes elèctrics del món circulaven l’any passat per la Xina; en concret, aquest país comptava amb 648.770 turismes d’aquest tipus. Noruega és, de lluny, el país amb major nombre de cotxes elèctrics per càpita del món. El programa de subvenció estatal per estimular la compra de vehicles elèctrics i híbrids data del 1990.  Avui són 100.000 unitats en una població de 5,2 milions d’habitants, segons informa el World Economic Forum.
La Xina, el major mercat mundial de l’automòbil, es planteja donar un nou salt en el desenvolupament del sector en anunciar que estudia prohibir en un futur no determinat la producció i venda de vehicles impulsats amb combustibles fòssils. L’anunci fet pel viceministre d’Indústria i Tecnologia de la Informació, Xin Guobin, en un fòrum del sector, arriba després d’uns mesos frenètics d’aliances estratègiques en aquest sector, un procés que pot portar a la Xina a convertir-se en el líder mundial del sector elèctric.
Actualment hi ha més de dos milions de vehicles elèctrics al món. Són només el 0,2%, de tots, encara que el seu nombre creix exponencialment. La xifra és encara molt petita i demostra que el consumidor no ha fet una aposta clara per aquest tipus de vehicle que està destinat a substituir els de gasolina o diesel.
A Andorra circulen 250 vehicles elèctrics. No són molts, però el que compta és el creixement que han experimentat les vendes, en part gràcies a les subvencions públiques. S’ha passat d’un sol vehicle elèctric fa uns anys (propietat de FEDA) als 250 actuals. Ja no hi ha dubte que és el futur per una qüestió obligada mediambiental i sobretot perquè el petroli té els dies comptats. Dissabte se celebrarà la Jornada de Mobilitat Elèctrica, una ocasió per conèixer i provar el cotxe del futur.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT