PUBLICITAT

Dos textos que depenen de la decisió dels liberals

Ahir es van produir les primeres opinions en relació a les conclusions de l’informe sobre els projectes de llei de transferències i competències que el catedràtic Miguel Angel Aparicio no ha dubtat en definir-los d’anticonstitucionals de manera molt contundent. Algunes reaccions van ser ahir en format de silenci i a banda d’alguns cònsols, només Unió Laurediana, PS i SDP van atrevir-se a fer unes primeres manifestacions tot i que, segons van explicar, no tots disposaven del contingut de l’informe.
El que sembla bastant clar és que ara per ara el posicionament clau al Consell General és el dels liberals. El Govern necessita sumar tres vots als del grup demòcrata per aprovar els dos textos per majoria qualificada, i això només passa per l’oposició liberal. El març passat el president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, afirmava que valorava de forma positiva el treball realitzat per la reforma de les transferències i competències comunals perquè continua mantenint el model territorial, i de fet el Govern dona per segur que tindrà el suport de la banqueta liberal.
No obstant això, des de l’òptica laurediana, UL ho té clar i considera que els dos projectes de llei no poden prosperar amb els dubtes de legalitat que assenyala el catedràtic, una veu més que autoritzada tal i com es destaca des del PS. La pressió, per tant, es troba en el principal grup de l’oposició.
I és que a banda dels arguments més puraments jurídics, l’expert constitucionalista ve a dir que els comuns quedaran en mans del Govern i que una part de les transferències dependran de si han estat complidors o no segons el parer de l’Executiu. Fins i tot la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s’atreveix a afirmar que si els textos no respecten la Constitució s’han de frenar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT