PUBLICITAT

El desviament lauredià a les portes de les eleccions

El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació, per un import de poc més de 100.000 euros, dels treballs de redacció del projecte i la direcció facultativa del segon tram de la desviació de Sant Julià de Lòria, que permetrà completar la desviació de la CG1 al seu pas pel nucli urbà lauredià entre la plaça Laurèdia i el pont de Fontaneda.
Els treballs tenen una durada de sis mesos, de manera que la intenció del Govern és que les obres puguin començar l’any vinent, voluntat que quedarà reflectida en el projecte de pressupost per al 2018. Es tracta, sense cap mena de dubte, d’una actuació necessària i fortament reclamada des de la parròquia laurediana, que continua sent un punt negre del trànsit en dades assenyalades per l’arribada d’un gran nombre  de vehicles.
El projecte lauredià ha format part de la darrera campanya electoral i ha servit també d’argument per captar vots, però el seu destí ha estat el calaix perquè no hi ha diners per executar totes les fases previstes en el projecte inicial, en part perquè els diners s’han destinat a altres treballs.
I Sant Julià de Lòria, mentre, pateix les retencions en ponts i festius, veïns de la parròquia i els turistes, que troben les cues com a benvinguda o comiat.
La majoria dels turistes entren per l’accés del riu Runer i és precisament d’aquests turistes des d’on es nodreix la principal activitat econòmica del país. A més, la variant de Sant Julià estava prevista en el Pla d’infraestructures aprovat pel Consell General.
No deixa de ser curiós que l’execució de les obres que va anunciar ahir el ministre portaveu es faran a les portes d’unes eleccions generals, i Sant Julià de Lòria, tradicional feu liberal, pot ser una parròquia clau.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT