PUBLICITAT

Els dubtes que encara hi ha al voltant de Naturlandia

Hi ha diverses veus que coincideixen en què el parc d’animals de Naturlandia s’ha de tancar, sobretot després del fosc episodi de la mort de l’os abatut per dos trets d’un responsable de la instal·lació. Unes veus són contràries a tenir animals tancats, encara que disposin d’una àrea per moure’s, i d’altres simplement consideren que el projecte de Naturlandia no té futur i que és gairebé impossible que el comú pugui sostenir per molts temps les pèrdues que arrossega des de la seva obertura.
La corporació es troba en una molt delicada situació financera que va estar a punt d’obligar al Govern a intervenir perquè a punt s’hi va estar de superar el llindar d’endeutament que fixa la llei, però no hi va existir fricció institucional perquè no es tractava d’incrementar la pressió sobre un comú que majoritariàment comparteix el mateix color polític que l’Executiu. Una part de la ciutadania no entén que gran part dels recursos del comú se’ls hagi engolit Naturlandia i que s’hagi hagut de deixar de banda altres projecte de millora de la parròquia.
Però les decisions que pren l’equip de Govern denoten que les intencions estan lluny de clausurar  el parc (si és viable no hi ha discussió). Tot just ahir –a través d’un comunicat– la coporació laurediana va informar de noves actuacions per millorar la seguretat i les condicions del parc, encara que quan es va procedir a la reobertura després del greu incident el cònsol, Josep Miquel Vila, va assegurar que es feia amb els màxims nivells de seguretat possibles.
Queda clar, doncs, que encara era possible incrementar la seguretat i les condicions de les instal·lacions. No s’ha de dubtar de la voluntat del comú de procedir de la manera més correcta, però entre la poca informació i la informació contradictòria que es dona es genera molts dubtes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT