PUBLICITAT

El comptador electoral ja està en marxa

Queda un any i mig per acabar la legislatura i el més calent està a l’aigüera. Aquest mes ve carregat pel que fa a la feina dels legisladors. De fet alguns consellers no han pogut ni apurar els darrers dies de vacances perquè s’han vist sorpresos amb la tramitació per la via d’urgència de la modificació de les transferències als comuns, un projecte que segurament serà aprovat gràcies a un aliat inesperat, com és l’oposició liberal.
Però a més dels textos legislatiu que ja se sabien, el cap de Govern ha decidit celebrar el debat d’orientació política a mitjans de mes, la qual cosa obliga als grups parlamentaris a doblar la dedicació perquè es tractarà d’una de les cites més importants al Consell General en un moment en què alguns partits ja comencen a pensar en clau electoral i en qui serà el candidat a cap de Govern.
I és que els consellers tenen entre mans diversos projectes de llei que són cabdals. Les transferències al comuns és una assignatura pendent que segurament serà objecte d’una esmena a la totalitat del grup socialdemòcrata, mentre que SDP també s’ha posicionat en contra del text que el Govern ha pactat amb les corporacions locals malgrat que algunes d’elles han expressat reticències a la fórmula per decidir el repartiment de les transferències del Govern. No es pot oblidar en aquest paquet la llei de la funció pública que es presentarà a tràmit parlamentari durant el proper mes, després de debatre i negociar els punts més conflictius amb els representants dels treballadors. La ministra que lidera el projecte, Eva Descarrega, ja ha presentat al Consell de Ministres l’esquema i bona part del redactat de la llei, tot i que queden encara algunes qüestions per resoldre. Però en realitat els partits tenen posat el marcador amb el compte enrere fins a les eleccions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT