PUBLICITAT

El sector immobiliari torna a viure un bon moment

El mercat immobiliari de lloguer està una mica desbocat. Alguns propietaris desitgen que els seus llogaters marxin per poder tornar a llogar el pis amb mensualitats més cares, conscients que no hi ha stock i que la forta demanda està encarint els lloguers. Quelcom similar passa amb l’oferta de venda de segona mà que s’està afavorint de la poca obra nova que s’està construint. El fenomen no és exclusiu d’Andorra ja que a Espanya la situació és idèntica.
L’habitatge torna a presentar-se per a molts ciutadans com l’actiu més atractiu per invertir. Superada l’última punxada immobiliari, la potencial rendibilitat de l’habitatge no passa desapercebuda davant la rendibilitat quasi nul·la que ofereixen els actius sense risc. A Espanya el rendiment mitjà brut anual de l’habitatge se situaria ja en el 9,5%, segons dades del Banc d’Espanya. Aquesta dada té en compte l’increment del preu dels pisos més un retorn addicional que es pot obtenir pel lloguer.
Segurament està passant el que alguns experts van pronosticar en els pitjors anys de la crisi, com és que no s’ha après la lliçó del que va ocórrer amb la bombolla immobiliària. Aprofitant aquesta tendència positiva s’estan obrint noves oficines immobiliàries i el mercat gaudeix d’una activitat que convida a reflexionar si a la llarga els efectes seran bons.
El que està clar és que en el present la situació és negativa per a moltes famílies que han de desemborsar més diners pel lloguer de l’habitatge, un fet que a més desincentiva a persones que volen venir a treballar a Andorra per cobrir la mà d’obra vacant. Des del sector s’assenyala que el creixement és moderat però l’evolució de les empreses d’activitat immobiliària demostra que hi ha un niu important de negoci que torna a ser atractiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT