PUBLICITAT

La mobilitat elèctrica no és el futur sinó el present

El president de l’Automòbil Club, Toti Sasplugas, està convençut que «la mobilitat elèctrica ha arribat per quedar-se» i que cal conscienciar la ciutadania d’aquesta realitat. Sasplugas va fer aquesta afirmació ahir durant l’acte de presentació de la Jornada de Mobilitat Elèctrica, que arriba a la seva tercera edició amb la voluntat de fer pedagogia i eliminar els dubtes sobre aquesta tecnologia amb un cicle de conferències impartides per experts en la matèria.
El futur del transport, individual o col·lectiu, passa per l’electricitat. De fet ja són diversos els països que estan pensant en posar data de caducitat a l’ús del gasoil pel seu elevat grau de contaminació, i l’única energia neta i que no contamina és l’elèctrica. Moltes ciutats importants s’estan plantejant restringir l’accés dels cotxes dièsels per les partícules que generen, i és quasi segur que aquestes traves en augment als vehicles clàssic i els incentius cada cop més generosos als elèctrics obligarà els consumidors a variar les seves preferències actuals.
Andorra compta amb sis punts de càrrega i s’espera instal·lar-ne cinc de nous en els propers mesos, i un de càrrega ràpida. I a més s’instal·laran altres punts en les rutes dels andorrans per Catalunya i França perquè el trajecte s’hi pugui fer sencer.
Andorra és un país que s’adapta perfectament a les prestacions que ofereixen actualment els cotxes elèctrics. S’hi fan molts trajectes però curts, i amb no gaire punts de recarrega es fàcil cobrir tot el país. Però a banda de la comoditat en els desplaçaments, l’aspecte mediabiental és molt important a Andorra, perquè presumim del nostre entorn meravellós, i per tant cal ser respectuós i aprofitar les alternatives que tenim a l’abast per contaminar menys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT