PUBLICITAT

L’eventualitat no és bona en cap sistema d’ensenyament

El curs escolar al sistema andorrà va arrencar ahir amb l’única anomalia de la data, un divendres en mig d’un pont que és gairebé la darrera oportunitat que tenen molts andorrans per aprofitar el bon temps i fer una escapada a la platja. Aquest inconvenient en el calendari va provocar una assistència baixa a les aules en una estrena que ha estat una presa de contacte i un retrobament amb els companys i els professors. Sortosament l’inici del curs escolar fa anys que està marcat per l’absoluta normalitat i, aquest curs no ha estat l’excepció. Només els canvis en el transport escolar han generat algunes inquietuds que el ministre d’Educació, Eric Jover, s’ha encarregat d’amainar.
Sortosament el sistema d’ensenyament andorrà gaudeix de bastant bona salut, probablement perquè es tracta encara d’un model jove que ha estat especialment mimat pels diferents governs.
L’única pega es troba en l’elevat nombre de professors eventuals que genera distincions entres els docents i crea greuges comparatius en les retribucions difícils de justificar.  L’aposta clara per l’ensenyament de les noves generacions inclou el reconeixement de la feina que fan els professors en formar els joves que en uns anys seran qui conduiran els destins d’aquest país. Països com els escandinaus són conscients de l’aportació dels mestres a la societat.
Jover va deixar clar ahir que reduir el nombre d’eventuals forma part de la seva llista de prioritats, i això suposa una bona notícia. El ministre té l’intenció que cent eventuals passin a tenir plaça fixa. És una xifra acceptable per començar a capgirar una situació que s’ha consolidat en els anys de crisi econòmica i pel la mandra de l’Administració per cobrir les necessitats amb personal interí que pugui treballar allunyat de la precarietat que suposa una feina eventual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT