PUBLICITAT

La tan somiada desestacionalització turística

Malgrat ser possiblement el darrer cap de setmana d’estiu, turísticament pensant i tenint en compte que enguany el festiu de l’11 de setembre a Catalunya cau en diumenge i no en pont, l’ocupació hotelera i les perspectives d’aquest cap de setmana són força bones.
Dues raons són les que porten l’optimisme a hotelers i restauradors sobretot: la competició de bicicletes de muntanya que se celebra a la Massana i, amb la seva justa mesura, l’aplec sardanista d’Encamp.

Són dues activitats extraordinàries que aporten un bon grapat de llits d’hotel plens, i contribueixen a la desestacionalització del turisme, clau per al creixement del sector en el nostre país.

L’estiu i l’hivern els tenim bastant ben coberts. Hi ha molts turistes en aquestes dues èpoques de l’any, però ara a la tardor, juntament amb la primavera, el turista va caient fins a la següent temporada. Els experts fa ja molts anys que assenyalen la desestacionalització dels visitants com a factor clau perquè el sector aguanti els propers anys amb garanties, i sortir del paradigma compres/esquí com a reclams principals. La cultura i els esports també poden mobilitzar força gent, i petits grans de sorra com els d’aquest cap de setmana en són l’exemple clar.

Andorra és un paradís per als esportistes, no només dels que van amb bicicleta, és clar, sinó també pels que fan muntanyisme o per altres esports d’aventura en el medi natural. I cal que entre tots també ens creiem el potencial de la cultura a casa nostra. El romànic és potser l’atractiu més gran en aquest sentit, o si més no el que pot arrossegar a hores d’ara més volum de turistes, però no cal oblidar altres aspectes culturals, perquè si mirem el país amb perspectiva, podrem veure que l’activitat d’aquest tipus a Andorra és proporcionalment enorme comparat amb qualsevol societat de les nostres dimensions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT