PUBLICITAT

L’obsessió dels pirates informàtics amb Andorra

L’actuació dels pirates informàtics contra diversos servidors andorrans van provocar ahir una degradació i talls puntuals tant en el servei d’Internet com de telefonia 3G i 4G. Entre finals del mes de juny i mitjans de juliol la companyia ja va ser víctima d’atacs de pirates informàtics d’una gran virulència i que va provocar importants talls en el servei d’Internet.
Comença a ser preocupant l’obsessió dels hackers per Andorra i malgrat que des de l’operador andorrà s’insisteix que s’està actuant correctament i que s’han evitat danys majors –es va parlar fins i tot d’una catàstrofe nacional–, el cert és que hi ha un cert cansament per part dels clients per la degradació del servei, que afecta a empreses i particulars.
En realitat els usuaris tenen un concepte diferent del que pot defensar l’empresa, malgrat els esforços que es fan per combatre els atacs i les inversions en tecnologia que permeti detectar els atacs i deixar-los sense efecte.
 Segons va informar Andorra Telecom, els primers problemes es van començat a produir a les 10.30 hores del matí amb la primera onada. A diferència dels atacs produïts a principis d’estiu, en aquest cas la metodologia ha estat diferent. En lloc d’un de gran dimensió contra una única adreça se n’han produït de múltiples i selectius contra adreces d’Andorra Telecom amb diverses modalitats. Del que no hi ha dubte és que els hackers no són uns simple amateurs i que tenen nocions avançades que els permeten actuar contra els sistemes d’Andorra Telecom, encara que es desconeixen els motius que porten els pirates informàtics a repetir els seus atacs contra l’operador andorrà.
Encara que sembli estrany hi ha una total indefensió i el que se li pot exigir a Andorra Telecom és que augmenti la vigilància, es doti dels millors mecanismes de defensa contra els hackers i que tingui ben informats als usuari, que com és normal es mostren indignats per les interrupcions en el servei, especialment comerços i restaurants que veuen com no poden cobrar amb les targetes, amb el perjudici que això representa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT