PUBLICITAT

Canvi climàtic: encara fa falta veure les orelles al llop

El canvi climàtic no és una amenaça, és una realitat, i la humanitat no fa res per frenar el procés. L’evidència científica del canvi climàtic és indiscutible, segons el que planteja IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) organització internacional líder sobre el tema del canvi climàtic. O com ho planteja l’EPA (Agència de Protecció de l’Ambient dels EUA), el canvi climàtic està passant i l’evidència és clara.
El canvi climàtic és definit com un canvi estable i durable en la distribució dels patrons de clima en períodes de temps que van des de dècades fins a milions d’anys. Podria ser un canvi en les condicions climàtiques mitjana o la distribució d’esdeveniments al voltant d’aquest mitjà (per exemple més o menys esdeveniments climàtics extrems). El canvi climàtic pot estar limitat a una regió específica, com pot abastar tota la superfície terrestre. El canvi climàtic és un dels problemes ambientals més greus a què s’enfronta la humanitat. L’escalfament global és un problema que amenaça els ecosistemes mundials, comprometent el desenvolupament sostenible i el benestar de la Humanitat. Els estudis científics mostren que el Planeta s’enfrontarà a desastres humans i naturals irreversibles si la concentració atmosfèrica de CO2 continua.
El canvi climàtic ha estat el protagonista de la Diada Andorrana a Prada de Conflent, que va tenir lloc dissabte. Sobta el que es va exposar en una de les ponències, que gairebé la meitat de les persones enquestades el 2014 (concretament un 49%) deia que estaven gens o poc informats sobre les causes del canvi climàtic i més de la meitat (un 52%) assenyala aquesta poca informació pel que fa a les conseqüències. Tenint en compte que el director de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), Marc Pons, va assenyalar que a curt termini (entre el 2021 i el 2050) les temperatures a Andorra poden incrementar-se entre 1,3 i 1,7 graus centígrads respecte al període 1975-2005, i que hi haurà menys precipitacions, hi ha una falta de sensibilitat total davant un problema del qual s’està parlant de forma insistent des fa temps. Sense aquesta sensibilitat i motivació difícilment es pot exigir més als governants. Alguna cosa està fallant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT