PUBLICITAT

Una oferta de lloguers cara i amb pocs estocs

El mercat immobiliari comença a prendre dinamisme. Així ho considera l’AGIA, que augura que els preus de l’habitatge nou es mantindran després de la caiguda que han patit en els darrers anys de crisi econòmica i de l’esclat de la bombolla. On sí que es comença a veure un problema és en l’oferta de lloguer, on pràcticament no hi ha estoc i els preus s’estan movent a l’alça, un fenomen que hauria de preocupar ja que els principals demandants de pisos de lloguer són famílies humils o joves amb pocs ingressos.
De fet, arrendar un pis en bon estat i a un preu assequible s’està convertint en una missió impossible. I fer-ho al centre d’Andorra la Vella o d’Escaldes-Engordany només està a l’abast de butxaques acomodades. El president de l’AGIA, Jordi Galobardas, aventura un augment dels preus dels lloguers de les zones centrals, una evolució que ja s’està notant en les ofertes d’habitatges.
L’oferta més econòmica es troba a les parròquies altes –excepte Ordino– i a Sant Julià de Lòria. Tot i això, hi ha un denominador comú que és la dificultat per aconseguir un pis en bon estat, de poca antiguitat, amb acabats de qualitat i a un preu raonable. Els propietaris no estan disposats a fer una gran inversió en l’habitatge destinat a lloguer per una qüestió d’estalvi i per por als desperfectes que puguin ocasionar els inquilins.
Això fa que sovint surti més a compte l’alternativa de comprar perquè es contempla la possibilitat de recuperar el capital en cas que es presentin dificultats i no es pugui fer front al pagament de la hipoteca.
Dins d’aquesta oferta de lloguers  es poden veure pisos que no tenen sortida perquè l’arrendament que es demana no està en relació amb la baixa qualitat de l’habitatge. Els propietaris han de reclamar lloguers acceptables i no caure en l’especulació. Es tracta d’un mercat que sempre ha estat molt dinàmic a Andorra perquè som un país de molta mobilitat laboral amb treballadors que tenen la intenció de tornar als seus llocs d’origen i que veuen en el lloguer la millor alternativa per a la seva estada temporal al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT