PUBLICITAT

Fer servir les eines contra el maltractament dels animals

Gràcies a les denúncies dels diferents grups que defensen els animals es poden seguir per les xarxes socials les salvatjades i els maltractaments que encara protagonitzen algunes persones contra els animals.
Ja no es tracta només de l’abandonament, sinó de l’estat lamentable com viuen alguns animals, tancats en gàbies en la terrassa d’alguns pisos o bé malnodrits. Ja no entrarem a debatre la gran quantitat de propietaris que no tenen les seves mascotes identificades amb el xip o sense passar les obligades revisions veterinàries.
El darrer cas esfereïdor, denunciat per Gossos del Principat d’Andorra, és el d’un cadell de llaurador trobat en un contenidor i a l’interior d’una bossa d’escombraria amb verí. Es tracta, tal com sospita el grup, d’algun veí de Santa Coloma que s’està desfent dels petits cadells llançant-los al contenidor de brossa i assegurant-se de que no tinguin cap possibilitat de salvar-se.
Les campanyes de sensibilització, els esforços de les administracions i l’enduriment de les lleis no han estat suficients per evitar actes atroços, la majoria dels quals queden impunes per les dificultats per trobar els autors. Tot i això, també és cert que molt sovint es podria fer quelcom més per identificar els maltractadors.
Recentment el Consell General va aprovar el projecte de llei de tinença i protecció d’animals amb l’objectiu principal de què les sancions previstes s’hi puguin executar. Aquest ha he ser el gran repte que està en mans de les institucions, fer complir la llei i que les persones que l’incompleixen tinguin la certesa de què els seus actes seran castigats.
En alguns casos molt concrets es tracta de no mirar cap a un altre lloc, com són el cas de les gosseres il·legals que estan disseminades per diferents llocs del territori on els animals es troben en unes condicions deplorables, lògicament incomplint totes les normatives existents. Per tant no calen més eines per evitar els sofriments dels animals, si no únicament utilitzar amb mà ferma les existents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT