PUBLICITAT

Sense ‘afer Casadevall’

La crítica constructiva al Govern és necessària perquè la seva acció ha d’estar sota el vistiplau de la societat. És el Consell General l’organisme que regula el treball governamental, però també ha de dir molt aquí la premsa, que informa d’alguns fets que poden ser irregulars o poc convenients, i d’altres que tot el contrari.
Després que Jordi Casadevall, secretari general del Govern, posés el seu càrrec a disposició del cap de Govern en considerar que la seva continuïtat podia suposar un problema en tenir un familiar dins de la defensa dels Cierco per l’‘afer BPA’, Antoni Martí va respondre contundentment que no ho acceptava i que, de problemes, no hi havia cap. Així doncs, Casadevall va acabar per refermar-se en el seu lloc gràcies a l’autoritat del cap, que finalment el que fa és tancar un episodi que, ben mirat, tampoc no va existir.
 
Ahir el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va respondre gairebé sense deixar acabar la pregunta dels periodistes, que no hi havia cap ‘afer Casadevall’, i no podem més que donar-li la raó vist que la incompatibilitat no sembla existir. És a dir, que el cas és tancat perquè hi va haver «honestedat» per part de Casadevall, davant del perill –qui sap– que (potser) la premsa o els partits de l’oposició volguessin fer sang del tema. Vista la jugada, és bona, així que l’actualitat política, aturada en aquest pas pel desert que és l’agost, es manté en suspens fins a nova ordre. Andorra és tan petit que les famílies acaben tenint relació amb diferents sectors, alguns vinculats i d’altres no, però sempre és possible que hi hagi una interacció entre ells, la qual cosa pot portar a situacions com la que viurà Casadevall. 
 
S’ha de ser més madurs, pensar que aquestes coses han d’estar superades i no fer-se mal amb vinculacions d’aquest caire. Ara bé, per això és fonamental la confiança en tots els sectors i especialment en totes les persones que formen part de les institucions. Això sembla més complicat, perquè cada persona és un món, però és l’ideal al qual s’hauria d’arribar per continuar demostrant fortalesa i maduresa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT