PUBLICITAT

Qualsevol fet delictiu sobta

La informació que aportava ahir la Policia respecte a la detenció de tres persones al Pas de la Casa per diferents robatoris dins de vehicles estacionats no deixaria de ser un acte més dels cossos de seguretat si no fos pel que significa dins d’un país en què la seguretat ciutadana és un dels seus principals atractius. 
 
Andorra viu gairebé aliena als efectes de la delinqüència, perquè en aquest país hi ha cotxes amb les portes sense tancar, finestres i balcons de fàcil accés per als lladres, bicicletes lligades amb un cadenat que no duraria ni un minut a qualsevol carrer de Barcelona, i la tranquil·litat que qualsevol ciutadà considera impensable que vingui ningú al carrer i et robi la cartera. 
 
Això i molt més és el Principat, i és una marca d’identitat que es transmet portes en fora com un exemple de civisme per a la ciutadania. Si tot això es perd, es perd una gran part de la idiosincràsia del país, així que el fet de conèixer que la Policia ha detingut tres persones que es dedicaven a obrir cotxes, crear maldecaps i ensurts als seus propietaris, i en definitiva a fomentar una imatge que en si mateix no és real del que passa a Andorra, és sense dubte una bona notícia. 
 
I tot això sent el botí dels ‘cacos’ el que era, perquè no eren robatoris d’alta volada, sinó vehicles de turistes que acumulaven les seves compres a dins. És a dir, que el valor real no era altíssim, sinó coses de primera necessitat barrejades amb alguns portàtils o càmeres de foto. Amb tot, la sensació d’inseguretat que crea que et robin és la mateixa portis un Fairy al maleter o si et roben un Ferrari. Es tracta, doncs, de tenir controlats individus com aquests, analitzar que en els últims mesos hi havia un augment de robatoris d’aquest tipus i, tot seguit, investigar i actuar. Això és el que va fer la Policia andorrana i del que hem d’estar ben satisfets perquè en definitiva amb les seves accions han aconseguit mantenir la imatge de país tranquil que sempre hi ha hagut. Andorra ha de seguir sent el paradís de la ciutadania, deixant-te el cotxe obert mentre fas una gestió sense por a què t’entrin a robar o se’l porten.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT