PUBLICITAT

La credibilitat de la Salut andorrana

El SAAS ha entrat en la batalla política després que s’hagi obert un expedient i els grups parlamentaris hagin començat a qüestionar el seu funcionament arrel de l’informe del Tribunal de Comptes sobre la parapública. Van ser els consellers del Partit Socialdemòcrata els que van obrir la llauna amb una sèrie de dades i informacions que posaven al descobert suposades males praxis del servei i en diferents aspectes. Ahir, però, va ser el cap de Govern, Antoni Martí, qui va dir que ja hi havia una investigació oberta abans que els socialdemòcrates obrissin la caixa dels trons, i que, en tot cas, el desig és compartit. Com no podria ser d’altra manera, tant uns com altres esperen que quedi clar el funcionament, se sancioni a qui toqui i acabi per redreçar-se la situació del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.
 
La Sanitat andorrana, sigui per una cosa o per altra, està en el focus de la crítica i de la polèmica, i quan no és el SAAS, és el pacte d’Estat o que l’Hospital subministra un biberó caducat a un nounat. Són petits escàndols que fins i tot no passarien d’una simple queixa en una situació habitual, però que sent com són en tanta quantitat s’amplifica la seva incidència i afectació en el dia a dia de la vida del Principat.
 
La Salut andorrana necessita mantenir la seva credibilitat, controlar els possibles problemes i tallar-los abans la bola de neu no acabi per endur-s’ho tot per davant deixant una sensació d’indefensió i destrucció que, cal dir, no s’ajusta a la realitat. Sí, és cert que hi ha problemes, però això passa a l’Hospital, al Ministeri, al carrer i a tot arreu, així és que es tracta de ser conseqüents i treballar honestament, assumint les errades que es puguin cometre, però tenint sempre la idea clara de què la voluntat i l’esforç es dirigeixen en el be comú.
 
No s’hi val una aposta mínima, ni treballar com per complir amb l’expedient. Es tracta de mantenir la velocitat de creuer per aconseguir que la credibilitat de la Salut continuï sent un dels valors afegits que aporta Andorra a tots els seus ciutadans. Si les potes coixegen massa, el drama vindrà sol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT