PUBLICITAT

Els primers esquiadors que arribaran a l’aeroport

El tour-operador britànic Neilson estudia fer una prova pilot aquest hivern consistent en portar esquiadors anglesos a Andorra a través de l’Aeroport Andorra–La Seu d’Urgell. Segons ha explicat el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Canela, la companyia britànica ha manifestat l’interès per fer aterrar avions a l’aeroport pirinenc per veure com responen els turistes a la iniciativa, tot i que no deixarà d’operar a Alguaire, on ja fa diversos hiverns que porta esquiadors amb destí a Andorra i al Pirineu català. L’anunci obre una escletxa d’esperança per a les instal·lacions urgellenques, que tenen un equipament ben preparat per rebre vols comercials però que fins ara no ha tingut sort amb les diverses iniciatives, que han acabat en paper mullat. Neilson és un operador amb una bona reputació i que pot servir de reclam perquè altres empreses es fixin en aquest aeroport.
Un dels principals esculls de l’aeroport és el sistema que permet aterrar en cas de mal temps, que està pendent de la validació d’Aviació Civil, una decisió que s’està eternitzant fins el punt que hi ha opinions que apunten a les discrepàncies polítiques com les causes de que aquest sistema de visualització no sigui operatiu. De fet, Aeroports de Catalunya ha de fer un altre infome a petició d’Aviació Civil. El que importa és aprofitar la important inversió que el Govern català ha fet en aquest aeroport perquè repercuteixi en la comarca de l’Alt Urgell i Andorra.
Més aviat que tard sorgirà una empresa seriosa que estreni els primers vols comercials i que facin de l’aeroport la porta d’entrada al Pirineu, no només per a turistes de mercats més llunyans, sinó també com a atractiu per a societats interessades en fer inversions que desitgen un territori ben comunicat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT