PUBLICITAT

Les irregularitats que es repeteixen al SAAS

Els incompliments amb la legislació del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària constatats pel Tribunal de Comptes en el seu informe de fiscalització han comportat l’obertura d’un expedient informatiu al SAAS. Les anomalies detectades son varies: no aportar la informació requerida per l’òrgan fiscalitzador, retribuir alguns treballadors en espècies sense cotització corresponent a la CASS, superar el límit d’hores extres, efectuar alguns pagaments de manera incorrecta, i no retornar al Govern el romanent no utilitzat de la transferència. En les darreres sessions dels Consell General una part del debat s’ha centrat en les irregularitats detectades en la parapública en la seva liquidació pressupostària del 2014.
El Govern té incoat un expedient per aclarir els dubtes, però tot fa indicar que any rere any es van repetint les mateixes irregularitats. SDP denunciava ahir, en boca de la seva consellera general Sílvia Bonet, una desviació de mig milió d’euros en la liquidació pressupostària del SAAS del primer trimestre d’aquest any pel que fa a primes per hores extres. Són massa diners per a un organisme que es nodreix bàsicament de la CASS i que hauria de tenir els seus números molt equilibrats i pressupostats.  És una quantitat massa elevada que només es por entendre per una mala organització o per descontrol. En la darrera sessió de control al Govern, Toni Martí va dir que no està satisfet en com s’està gestionant el SAAS, una paraules prou contundents que no amaguen el malestar que genera la gestió de l’Hospital.
L’oposició ha demanat dades que aclareixin aquesta gestió, i serà bo que el Govern actuï amb transparència perquè la informació arribi al ciutadà. I que actuï també amb rigor si es confirmen que les irregularitats, lluny de ser solucionades, es continuen repetint.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT