PUBLICITAT

La taula del pacte d’Estat que va arrencar incomplerta

El cap de Govern, Toni Martí, s’ha mostrar sorprès i confós per la decisió d’SDP d’abandonar el  mal anomenat pacte d’Estat. Després d’aquest anunci, només DA i el PS mantenen aquest bloc polític que teòricament hauria de servir per encarar amb més força les negociacions amb la UE per a l’Acord d’Associació.
La polèmica entorn el ministre de Finances, Jordi Cinca, té uns efectes a banda del ressò que està tenint fora de les fronteres andorranes. El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha explicat la marxa de la taula nacional per la continuïtat de Jordi Cinca com a ministre de Finances, d’una banda i, de l’altra, la més que clamada «transparència» i el trasllat d’informacions esbiaixades i «tardanes». El parlamentari progressista va qualificar d’«irresponsabilitat» el «manteniment» de Cinca a l’equip governamental, així com d’«autèntica provocació a la comunitat internacional». Per a Naudi, la vinculació del ministre de Finances amb «afers renyits amb la transparència i les bones pràctiques empresarials i financeres» posa en dubte «la credibilitat» de l’Executiu de cara al marc estranger, pel que veu «indefugible» el seu cessament.
Però hi ha un altre argument que ha estat menys destacat, com el fet que SDP considera que el pacte d’Estat es va tancar de manera precipitada per la intenció del Govern de deixar fora el grup liberal, el principal grup de l’oposició. Es tracta d’una greu acusació perquè estem davant d’un dels reptes més importants d’Andorra en la darrera dècada.
Sense SDP ni Ld’A el pacte d’Estat queda coix i la taula nacional molt desvirtuada. Precisament tot el contrari del que precisa una negociació que s’augura complicada i que necessitaria de la unió de totes les forces polítiques de l’arc parlamentari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT