PUBLICITAT

La seguretat en la xarxa

Bucejar per internet i no estar segur és una de les coses més perilloses que pot existir actualment en la tecnologia, perquè totes les nostres dades, els nostres historials, les recerques, correus electrònics i treballs que s’hagin pogut consultar poden ser vistos per qualsevol aliè a la nostra vida i, malauradament, podrien ser utilitzats en la nostra contra. 
 
Durant el cap de setmana, novament Andorra Telecom ha patit uns atacs informàtics que s’han topat, per contra, amb l’escut que la companyia té instal·lat per tal de combatre’ls. Però, aquest ha estat l’atac més fort que s’ha rebut, i vist que en les últimes setmanes ja sembla una cosa més que habitual, cal esperar que la resposta d’Andorra Telecom torni a ser eficient en tots els sentits, i pel bé dels usuaris.
 
La seguretat en la xarxa és fonamental. La llibertat de moviments, d’altra manera, es podria veure en entredit, i no vivim en una societat en què ara mateix es pugui prescindir de la tecnologia. El que cal veure és quines mesures es fan per lluitar contra els hackers que intenten desestabilitzar tota una xarxa nacional, i en tot cas mostrar-se curós i diligent en les actuacions. Esperar una resposta ràpida i eficient per part de la companyia és el que necessita el ciutadà, que avui en dia viu, treballa i es comunica a través d’internet en totes les seves possibilitats.
És ben cert que el sistema de seguretat amb què compta Andorra Telecom ha respost en els últims atacs, els quals ja en són uns quants, però també és cert que estan havent-hi molts més dels que –almenys– habitualment s’informen. 
 
S’ha d’encoratjar els tècnics a continuar al peu del canó en aquesta batalla en xarxa, una guerra gairebé global que no deixa al marge cap Estat. Almenys, a Andorra aquesta vegada i les anteriors les incidències han tingut una afectació menor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT