PUBLICITAT

Ciutats més amables amb els animals de companyia

Els propietaris de gossos tenen unes normes de civisme que han de respectar, en cas contrari els comuns han de ser estrictes i aplicar la normativa i, per tant,  aplicar les sancions previstes quan no es compleix la llei. El problema no són els animals, són les persones, i és fàcil que propietaris de mascotes i els que no ho són puguin tenir una bona convivència si hi ha respecte mutu.
Un dels principals problemes amb què es troben els propietaris de gossos és la falta d’espais tancats perquè els animals puguin fer les seves necessitats sense embrutar el mobiliari urbà ni molestar ningú. També expressen la falta d’algun espai tancat perquè els gossos puguin córrer i socialitzar-se entre ells. De la mateixa manera que els comuns es preocupen per impedir la brutícia als carrers a causa de les defecacions dels gossos, també haurien de tenir major sensibilitat i fer un manteniment adient de les màquines expenedores de bosses, o habilitar més pipi-cans i algun espai més gran perquè els animals puguin jugar i córrer. No es tracta de fer grans inversions, sinó petites adaptacions. Les àrees canines són espais que afavoreixen la relació del gos amb altres gossos, així com entre els seus propietaris, i són àrees limitades on es respecta la convivència amb els veïns.
Segons dades d’Agricultura, a Andorra hi ha 12.359 gossos inscrits, tot i que el departament calcula que de vius n’hi ha uns 10.000. Segons el departament d’Estadística, la població estimada és de 71.732, per tant, hi ha un gos cada set persones. Andorra podria ser un país més amable per als gossos, com moltes ciutats europees on la majoria d’hotels accepten animals, com també ho fa el transport públic.
El Consell General acaba d’aprovar una modificació de la llei de tinença d’animals, però hi ha altres coses a modificar, i a millorar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT