PUBLICITAT

Un canvi del Servei d’Ocupació molt esperat

El Servei d’Ocupació canvia de perfil i s’adapta a l’evolució que està tenint el mercat laboral. Tal com va explicar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, la necessitat de fer front a un índex d’atur elevat ja no és la mateixa i ara es prioritzarà donar una atenció més personalitzada.
De fet, amb els canvis es dóna resposta a la demanda que insistentment havien fet els empresaris, que s’havien queixat de forma reiterada que el servei no els hi era d’utilitat. La fórmula triada inicialment era simplement de fer d’altaveu de les ofertes de feina, una mena de tauler d’anuncis que no responia a les necessitats de les persones en atur ni dels empresaris.
És tracta d’una reforma esperada i necessitada. Encara que des del Govern es repeteixi de forma reiterada que el nivell d’atur és baix, la desocupació continua sent un dels principals problemes de la població, però també hi ha persones que cerquen una millora laboral perquè la crisi ha portat una precarització dels llocs de treballs i moltes persones busquen una altra oportunitat laboral amb millor condicions.
Des del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, també s’han donat a conèixer nous reglaments de cinc programes de foment de l’ocupació per adequar-los al nou context laboral, ja que segons ha remarcat Espot «hi hagut un decrement de l’atur i un increment del nombre de llocs de treball».
Els principals beneficiaris seran les persones majors de 45 anys, els joves que busquen una primera feina i els aturats de llarga durada. Són tres segments que necessiten del suport de l’Administració, que ha de centrar els seus esforços en aquells perfils amb menys possibilitats. I sobretot no s’ha de caure en l’error de la comparació i tenir clar que l’atur a Andorra és encara un problema a superar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT