PUBLICITAT

Meritxell, una decisió de molts ciutadans de la parròquia

Qui pensi que la cònsol d’Andorra la Vella ha pres la decisió de tancar al trànsit la part baixa de l’avinguda Meritxell s’equivoca, perquè passa per alt un detall important. La decisió la van prendre una majoria de ciutadans de la parròquia que van votar la llista encapçalada per Conxita Marsol i, per tant, el programa electoral que es va repartir per les llars i es va explicar durant la campanya electoral.
I precisament la reconversió d’aquest carrer comercial va ser un dels punts estrelles de la campanya i va ser abastament exposat en els actes polítics i els debats. Gairebé ningú pot adduir que desconeix la proposta dels demòcrates de la capital de fer de l’avinguda Meritxell un passeig per a vianants, ampliant d’aquesta manera l’oferta de Vivand, que tants bons fruïts està donant.
Marsol no farà un canvi radical. A partir de diumenge que ve només es podrà circular de dilluns a divendres fins a les 12 del migdia, i la resta del dia l’avinguda estarà reservada per a vianants. Segons alguns estudis, és un fet que els carrers on es concentra el comerç i s’impedeix als vianants passejar còmodament, al conviure constantment amb automòbils i transport públic, poden perdre importants guanys, així com la productivitat dels seus empleats, a causa a factors com el soroll i la contaminació. D’un temps ençà, molts ajuntament de ciutats importants aposten per una política de donar protagonisme als vianants.
Per al vianant és molt més còmode passejar en un carrer de vianants que per un carrer envoltat de cotxes que passen a tota velocitat i gent que va d’un costat a l’altre en una vorera estreta. La zona, segons els mateixos estudis, es converteix en un punt de trobada i les empreses ho detecten, establint franquícies a la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT