PUBLICITAT

Resposta als que no entenen el respecte als animals

Andorra ha viscut no fa gaire un episodi de maltractament als animals, en concret a la parròquia de Sant Julià de Lòria on es van trobar salsitxes de frankfurt amb claus a dins amb la voluntat de matar els animals de companyia. La zona en què es van donar més casos va ser a Fontaneda on, a més, hi havia un parc infantil, per tant, el perill es va incrementar ja que és una àrea freqüentada per la canalla. Evidentment no s’ha trobat l’autor d’aquesta canallada i difícilment en casos com aquest es pot trobar la persona que actua emparat per la nit i l’anonimat.
Segons les dades facilitades per Agricultura, a Andorra hi ha 12.359 gossos inscrits, tot i que el departament calcula que de vius n’hi ha uns 10.000. Segons el departament d’Estadística, la població estimada és de 71.732, per tant, hi ha un gos cada set persones.
Això comporta un problema de convivència entre els propietaris i la resta de ciutadans, i també s’ha d’exigir a les administracions locals que facilitin zones adaptades per als animals de companyia, un compromís que hauria de ser evident però que malauradament no es té gaire en compte.
El Consell General va debatre ahir el projecte de llei de tinença i de protecció d’animals, que com a novetat destacada contempla un canvi en el Codi Penal, que passarà de tipificar els maltractaments als animals de contravenció penal a delicte menor, pel que ocasionar mal a un animal podrà ser castigat amb fins a 24 mesos de presó i 9.000 euros de multa. També es crearà un registre de maltractadors d’animals.
A la gossera hi ha animals que estan traumatitzats pel tracte que han rebut. Sembla inconcebible però hi ha persones que no conceben que els animals són essers vius amb sentiments. La llei ha de se contundent amb càstigs severs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT