PUBLICITAT

Un conversió tranquil·la de Meritxell en zona per a vianants

La intenció del Comú d’Andorra la Vella de convertir en tram exclusiu per a vianants la part baixa de l’Avinguda Meritxell ja ha topat amb detractors, com lògicament era d’esperar. D’alguna manera es repeteix l’experiència que es va viure a Escaldes-Engordany, encara que és d’esperar que no sigui tan traumàtica ni polèmica.
La corporació local vol tancar el trànsit aquest estiu entre el carrer de la Unió i la Rotonda. Alguns comerciants han redactat una carta per al comú en la qual expressen la seva oposició a la mesura. Tenen part de raó quan defensen la necessitat de disposar d’estudis que avalin la decisió i que resolguin l’embelliment, la mobilitat i els accessos. Amb tot, el que no té gaire consistència és que s’argumenti que les vendes cauran si l’avinguda és només per a vianants i que aquests passejaran pel centre del carrer, més lluny dels aparadors. Precisament la conversió de carrers en zones exclusives per a vianants és un atractiu més que convida al que s’anomena shopping i que permet als turistes circular amb més tranquil·litat, sense aglomeracions i sense el perill que suposa compartir un espai amb els cotxes.
Andorra té una oferta comercial de gran nivell amb primeres marques. Actualment no és factible arribar amb cotxe a la porta de la botiga i el que s’ha d’assegurar és que hi hagin zones d’aparcaments. En anteriors ponts festius s’ha comprovat una clara diferència entre Carlemany i Meritxell. Vivand és ja un projecte consolidat igual que moltes ciutats que tenen la seva zona comercial barrada al trànsit i destinada només per a l’oci i les compres. En la mà del comú està donar el màxim d’explicacions i sustentar la transició amb estudis que avalin els canvis i que tranquil·litzin els comerciants i donin resposta a les seves inquietuds.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT