PUBLICITAT

El Valira com un parc per a la pràctica del ràfting

El Ministeri de Turisme i els comuns implicats treballen en un projecte innovador que preveu convertir el riu Valira en un parc urbà aigües braves amb un recorregut d’11 quilòmetres, que aniria de Caldea fins a gairebé la frontera espanyola. Es tracta d’una proposta que permetrà oferir un producte diferenciat fora de la temporada alta d’hivern i que té com a referent la comarca del Pallars, on el ràfting s’inicia a la primavera i s’ha convertit ja en un motor de l’economia d’aquesta zona, ja que arrossega 300.000 persones cada any que deixen 40 milions d’euros.
 
Fa temps que es parla de la possibilitat de convertir el Valira en un llarg trajecte adaptat per a canoa, caiac, ràfting o hidrospeed. Es tracta d’un esport que cada cop té més adeptes i que forma part del ventall d’esports d’aventura amb possibilitats de ser practicat per persones sense experiència. El Pallars o la Seu d’Urgell no han de ser vistos com a competència sinó com a oferta consolidada que pot ajudar a estructurar un eix turístic d’aigües braves.
 
La materialització del projecte dependrà d’un estudi que determini si els tres mesos d’explotació de les aigües braves són factibles des del punt de vista de la viabilitat hidràulica que asseguri el cabal en aquest període. El que està clar és que els turistes busquen activitats d’oci  i que la desestacionalització passa per generar una oferta a l’estiu  que combini la natura, la cultura, la gastronomia i l’esport. L’experiència amb la bicicleta tot terreny ha estat satisfactòria  i demostra que l’esport lligat a la natura permet a Andorra oferir un producte diferenciador.
 
Dinamitzar l’estiu no és fàcil perquè la costa és la destinació que s’imposa, però sí que es possible millorar les xifres de visitants i d’ocupació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT