PUBLICITAT

Les enquestes que han de ser per a tothom

Espanya viu una nova campanya electoral i novament la mateixa història amb la llei que impedeix publicar enquestes cinc dies abans que els ciutadans acudeixin a dipositar el seu vot. Estem amb el de sempre, amb la batalla per la igualtat entre uns –el ciutadà– i altres –els partits polítics–, davant de la situació irregular que sí que permet que aquests últims tinguin accés a les enquestes dels darrers dies, mentre que els primers ja no poden ser informats.
 
Aquestes diferències es deixen veure en què són els mateixos partits els que orienten o reorienten les seves campanyes en els últims dies, o fins i tot fan força en temes més importants o més estratègics, perquè saben que l’evolució és bona o dolenta. Simplement, s’hi adapten, cosa que no pot fer el votant. Almenys l’indecís.
 
Espanya continua tenint una legislació que elimina la possibilitat de publicar enquestes (que no de fer-les), i és per això que EL PERIÒDIC, que s’edita a Andorra, tornarà a facilitar aquesta informació a la seva pàgina web (www.elperiodic.ad). Es tracta de cobrir un espai que el ciutadà espanyol resident a Andorra i, per extensió, la resta de ciutadans amb nacionalitat espanyola amb dret a vot, necessiten tenir complert. L’eina de la tecnologia ho facilita, i internet és aquest gran magatzem d’informació planetària que ho permet, així que si vostè, que potser viu fora del nostre petit país però vol estar al dia del que saben els partits polítics arran de les enquestes ‘prohibides’, té en EL PERIÒDIC una finestra oberta per ser informat.
 
Mentrestant, el Parlament espanyol continua donant l’esquena a una llei que avui sembla obsoleta i que continua sense ser una opció canviar-la. Si res canvia, des d’Andorra es continuarà oferint aquesta opció informativa a tots els ciutadans veïns.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT