PUBLICITAT

La transició fins a la desaparició del ‘roaming’

La Comissió Europea va proposar ahir fixar un límit a la tarifa majorista màxima que paguen els operadors per utilitzar les xarxes d’altres països de la Unió Europea, amb l’objectiu de garantir que s’ofereix una transició «suau» al consumidor fins a la fi del roaming compromès per al juny de l’any que ve.
Els Vint i el Parlament Europeu han encarregat a Brussel·les que s’estableixi un «límit» per reduir les tarifes majoristes actuals, de manera que s’asseguri que la fi dels càrrecs per itinerància és «sostenible».
El passat mes d’abril va entrar en vigor un nou límit a les tarifes en itinerància, com a pas previ a la seva desaparició definitiva a mitjans de juny de l’any que ve. Així, un operador no pot cobrar més de cinc cèntims d’euro el minut de trucada realitzada des d’un estat membre diferent al del client, ni més de dos cèntims d’euro per missatge de text o cinc cèntims per MB de dades (preus sense IVA) .
El roaming té les hores comptades. Els operadors van fer un ús abusiu de la itinerància en les seves  tarifes i finalment Brussel·les ha decidit acabar amb aquesta arbitrarietat. Encara que Andorra no forma part del club dels Vint, la norma ha estat assumida per Andorra Telecom, que està fent una revisió a la baixa del roaming, tot i que aquest suposa el gruix més important dels seus ingressos. La parapública ha decidit implantar noves tarifes després d’arribar a acords amb més de 25 països. Un exemple es el cost de les trucades: dos minuts fins ara costaven 1,55 euros, i  a partir de l’1 de juliol costaran 0,95.
Es una bona notícia pels consumidors i pels turistes que ens visiten. La companyia ha fet un esforç en aquesta transició fins a la supressió, conscient que està obligada a buscar el negoci en altres activitats i per tant ja té clar que s’ha d’apostar per la diversificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT