PUBLICITAT

La revolució energètica que no trigarà en arribar

S’ha fet progressos, molts, però encara ens falta un canvi de xip per aconseguir encaminar-nos cap a un consum d’energia més responsable. El fet que Andorra vulgui ser país pioner amb el vehicle elèctric és molt bona notícia, com altres projectes que es preparen des de l’Administració per fer que el transport sigui menys contaminant, però el canvi real vindrà quan nosaltres, els ciutadans, a nivell individual entenguem que som molt cars pel nostre Planeta, i que qualsevol gest ajuda a deixar-lo respirar una mica. Llums oberts a totes hores, calefaccions i aires condicionats a temperatures exagerades, fer servir el cotxe per anar a llocs on a peu s’hi arriba abans, o agafar l’ascensor per pujar un sol pis són hàbits que tenim interioritzats i que si tots fem un esforç, els podem canviar fàcilment.
La consciència social augmenta exponencialment, si tots fem aquestes petites coses, aviat serem els mateixos ciutadans qui exigirem que als nostres edificis hi hagi plaques solars per poder aprofitar l’energia del sol, i un cop fet aquest pas en vindrà un altre, i després un altre, fins que tots en siguem conscients. Anys enrere era habitual veure gent llençant un paper a terra, o deixant oberta l’aixeta mentre es rentava les dents, poc a poc s’han anat canviant els costums dels ciutadans i ara això ja és una excepció. Hem après a reciclar i a posar les rentadores al vespre, hem après que si invertim en finestres paguem menys en calefacció, i poc a poc anirem aprenent a consumir l’energia d’una manera més responsable.
Per la seva banda, el Govern treballa en una llei de transició energètica que ha de servir per fixar els objectius en el pas a un nou model energètic. Pas a pas es va generant consciència perquè en qüestió d’uns anys ens sembli estrany alguns dels costums d’ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT