PUBLICITAT

El cotxe elèctric supera les expectatives del pla Engega

Ha sorprès tothom, Govern i concessionaris, aquest sobtat interès per la compra d’un vehicle elèctric. Evidentment que la generosa ajuda del Govern ha estat l’espurna que ha encés aquest interès que ha fet que l’ampliació del Programa Engega –amb diners avançats del pressupost de l’any que ve– s’hagi esgotat en només 15 dies. Un temps rècord que converteix Andorra en el segon país del món amb més cotxes elèctrics. Les xifres ho il·lustren tot: Andorra ha aconseguit en un mes i mig un 6% de la quota de mercat de vehicles elèctrics i híbrids endollables, un objectiu que s’havia marcat a tres anys vista i que situa ja el país en segon lloc mundial. Lògicament les dades satisfan l’Executiu, ja que tal com ha assenyalat el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ja hi ha reserves de 158 vehicles i 60 ja han estat matriculats.
 Aquest impuls al cotxe elèctric fa pensar que s’han superat finalment les reticències que hi havien en un vehicle que en el futur haurà de substituir el tradicional de carburants però que encara té limitacions, especialment la poca autonomia.
Per això és important que a banda dels incentius a la compra s’hi destinin esforços als punts de càrrega, perquè aquest és un dels punts febles. Tot i això, Andorra és un país  amb unes característiques immillorables per a la conducció d’un elèctric. Si el seu ús es generalitza serà en benefici de tothom, doncs es tracta d’un vehicle sostenible.
Les accions han d’anar encaminades ara a convèncer que la càrrega no suposa cap inconvenient i per fer-ho s’han de donar facilitats i instal·lar-hi punts. La proposta de fer-ho en la ruta que utilitzen els andorrans a Catalunya és a priori molt interessant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT