PUBLICITAT

L’interès inversor per les accions del comú a Saetde

El cònsol d’Encamp va conformar ahir que un grup inversor està interessant en comprar les accions que el comú te de Saetde. Jordi Torres va admetre ahir, després de la sessió de comú, que hi han hagut diverses reunions per analitzar l’oferta d’aquest grup per formar part de l’accionariat de la societat encampadana.
L’equip de Govern ho veu amb bons ulls. L’oposició també. Però tot a priori, és clar, perquè es vol analitzar amb profunditat la proposta. Vendre les accions de Saetde seria una decisió històrica i de gran repercussió per a la parròquia. I per tant ha de quedar molt clar que els efectes de la venda serien positius i que no s’hagi de lamentar a posteriori un acord mal calibrat.
Tot i l’orgull que suposa per als encampadans ser propietaris d’una de les millors estacions d’esquí d’Europa, el cert és que Saetde representa un mal de cap per a la corporació local i un problema financer per a tots els habitants.
Saetde encara té oberta una ferida. Ni el comú ni la societat troben la fórmula legal per posar en pràctica l’acord d’intencions per a la millora del Pas de la Casa, que el mateix cònsol ha reconegut que té indicis d’il·legalitat. El 29 de setembre del 2015 l’aleshores cònsol Jordi Mas va rubricar l’entesa amb Joan Viladomat, i tots dos es van defensar de les crítiques tot assegurant que el document s’ajustava a la llei. Entre d’altres aspectes, l’acord d’intencions preveu allargar vint anys la concessió, fins al 2065, i una elevada inversió al Pas de la Casa.  L’altre punt polèmic és la rebaixa del cànon que paga la societat al comú pels terrenys on hi ha l’estació.
Ara, amb una oferta de compra d’accions sobre la taula, el comú te la possibilitat d’aconseguir un acord positiu per al poble, amb molta prudència pel que fa al més que segur interès immobiliari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT