PUBLICITAT

Unes xifres molt pobres de visitants als museus

Al llarg d’aquest cap de setmana els museus nacionals acolliran unes jornades de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra el 18 de maig. A més a més, i coincidint amb la Nit Europea dels Museus, dissabte hi haurà un concert a la Casa Rull, a càrrec d’Akiba Jonze. Des de FEDA Cultura també s’ha preparat una programació especial de visites gratuïtes al Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters. Tothom s’està involucrant per obrir l’oferta museística que té Andorra. El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports organitza els dies 21 i 22 de maig unes jornades de portes obertes als museus nacionals. Juntament amb els museus nacionals també obriran les seves portes de manera gratuïta alguns museus parapúblics i privats, així com l’edifici de la Casa de la Vall i el Santuari de Meritxell.
La proposta que es pot trobar a Andorra es variada i d’alta qualitat, encara que ningú esperi un gran espai. Queda pendent el futur museu nacional, que l’ICOM ha recuperat ara i que va ser motiu d’una gran polèmica quan Juli Minoves, llavors ministre de Cultura, va situar la construcció del museu nacional com una de les seves prioritats.
Amb tot, la freqüentació als museus és molts baixa, no tan sols dels mateixos ciutadans del país, sinó dels visitants que encaren les seves activitats a les compres, la natura i l’esquí. Aquest baix entusiasme es tradueix en què els museus d’Andorra van rebre al llarg del passat any un total de 137.718 visitants, xifra que representa una disminució del 2,8% respecte al nombre de visitants registrats el 2014, segons dades del Govern. Únicament el tancament del CIAM no pot justificar unes dades pobres que es repeteixen cada any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT