PUBLICITAT

La diversitat sexual ha de ser vista com una font de riquesa

No fa gaires dies que transcendia una trista notícia d’un àrbitre andalús que va admetre la seva homosexualitat en públic fa aproximadament un mes, i que ha decidit retirar-se de l’arbitratge després de ser insultat de forma reiterada en un camp de futbol de Cadis. Agressions verbals com aquesta es repeteixen cada dia encara que no tenen la mateixa notorietat.
Es tracta de l’exemple clar de que la nostra societat encara no té assumida la diversitat sexual, que és una font de riquesa humana. No tothom ho entén així, i sovint és vista com una font d’amenaces, derivant en l’existència de prejudicis i, amb això, d’amenaces per als que tenen una sexualitat diferent a la socialment aprovada, que és la de la majoria dels que componen la societat.
La diversitat sexual és un assumpte de la major importància des de la perspectiva dels drets humans, ja que el rebuig a la diversitat sexual es converteix en una greu amenaça als drets humans dels que tenen una sexualitat diferent.
Ahir el Consell General va acollir un acte que va comptar amb la implicació de la secció jove de tots els partits polítics, segurament els que són més sensibles a aquesta problemàtica i que poden empènyer als representants parlamentaris ha tenir una mica més d’ambició en tot el que pertoca a la igualtat. Tal i com es va evidenciar ahir, són els homes homosexuals i bisexuals els més vulnerables i els que pateixen amb major freqüència agressions físiques. La societat ha avançat, és cert, però els estigmes persisteixen i molts joves adopten els mateixos errors que els adults, frenant la feina que es fa en conscienciació.
Es fa necessari continuar insistint perquè la sexualitat no es converteixi en un problema perquè les persones puguin viure sense tabús i sense cap coacció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT