PUBLICITAT

Incivisme escampat en la nostra natura

Un centenar d’alumnes de l’Escola Andorrana de Batxillerat i del Col·legi espanyol Maria Moliner, juntament amb els seus professors van participar ahir al Clean up day, una iniciativa europea que consisteix a organitzar recollides voluntàries de residus. S’hi van afegir els ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i el d’Educació i Ensenyament Superior, Sílvia Calvó i Eric Jover, a més d’alguns consellers del Comú d’Andorra la Vella. La iniciativa serveix perquè els alumnes comprovin in situ el dany que fa l’incivisme ciutadà que deixa tot tipus de residus i deixalles escampades per la natura, que triguen anys a descompondre’s.
Resulta incomprensible comprovar com en un país amb un entorn natural tan privilegiat existeixen punts negres de persones que han decidit que allà s’hi pot deixar qualsevol mena de porqueria, sobretot perquè els comuns han fet esforços facilitant la recollida en mini deixalleries i dexailleries.
Això no significa que la població andorrana no tingui conscienciació, sinó que l’acció d’una minoria malmet un bé comú com és la natura. Accions com la d’ahir fomenta entre els joves la mentalitat de mantenir neta la natura i permet visualitzar com l’acció humana és d’irrespectuosa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT