PUBLICITAT

Els interrogants que només JC Flowers pot aclarir

El president de l’AREB, Albert Hinojosa, i el conseller delegat, César Goyache, van donar ahir els detalls de la resolució de BPA i de la venda de Vall Banc al Consell General. Era la compareixença més esperada després de l’elecció de JC Flowers, per intentar esvair els molts dubtes que hi ha a l’entorn de la decisió de l’Agència.
Un dels punts que més interessa, el del futur del treballadors de BPA, va ser abordat pels representants de l’AREB, que van assegurar que el fons nord-americà té el compromís de mantenir els llocs de treball, de manera que uns 140 treballadors de BPA passaran a la plantilla de Vall Banc. La resta, una vintena, continuaran a l’entitat intervinguda revisant els clients no traspassables i recuperant tota la informació que cal traslladar a la Justícia. Un compromís que els accionistes majoritaris posen en dubte, en considerar que el fons d’inversió es queda els actius de BPA a un preu de saldo i que la seva única intenció és fer negoci sense contribuir a l’economia del país.
L’altre punt d’interès fa referència al temor que hi hagi una fugida de dipòsits dels clients quan Vall Banc obri portes, una hipòtesi gens descartable després de les penúries que han patit els clients de BPA. Hinojosa i Goyache van descartar aquesta possibilitat, a més de confiar en els instruments que, segons van dir, evitaran aquesta temptació. En realitat encara queda molta història en aquest llarg afer que no està escrita i que no es pot aventurar.
El futur de Vall Banc i dels seus clients està en mans del fons nord-americà i potser ningú –ni tan sols l’AREB– sap quines intencions de negoci s’ha marcat per a la nova entitat. De moment els preferentistes han estat els primers perjudicats, encara que el seu futur estava decidit fa mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT