PUBLICITAT

La informació que els pares han de saber sobre les drogues

La introducció dels joves i adolescents en el món de les drogues és la temàtica escollida per a la primera xerrada-col·loqui que el Comú d’Andorra la Vella ha organitzat per a pares i mares. Es tracta d’un tema recurrent que sempre és d’actualitat i sobre el qual s’ha d’insistir perquè, encara que s’ha transmet molta informació, cal mantenir-la fresca perquè els pares sàpiguen les pautes que han de seguir quan es troben amb aquest problema o simplement sospiten que els seus fills estan consumint alguna substància.
Les drogues continuen sent un túnel fosc del qual és difícil sortir, però és possible si es disposen dels instruments necessaris i, sobretot, de l’ajuda de professionals. Però la millor eina en aquests casos sempre serà la prevenció i evitar que els joves caiguin en aquesta problemàtica.
El Servei de Joventut ha rebut els dubtes i inquietuds de molts pares sobre com tractar aquest tema amb els seus fills i com reaccionar en cas que detectin algun símptoma, i és per això que s’ha organitzat per primera vegada un taller d’ajuda per als progenitors de la mà de la psicòloga de la salut, Laura Fité, que donarà consells sobre com actuar per prevenir i anticipar-se a les conductes addictives.
La realitat demostra que, malgrat que es fan moltes campanyes i que els joves tenen una àmplia informació sobre les conseqüències –a vegades irreversibles– que tenen les drogues, els nombre d’adolescents que acaben caient en els tentacles de l’addicció es manté inalterable. L’entorn familiar té molt a fer si sap com s’ha d’actuar. El moment del primer contacte amb aquest món és bàsic per evitar un consum diari. El primer consum, els límits i les normes que cal establir a casa amb els adolescents són algunes de les pautes que s’exposaran en aquesta xerrada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT